Hur inreder man med Feng Shui?

När man talar om Feng Shui så är det viktigt att förstå att detta är en inredningsstil som bottnar i en östeländsk tro. Man måste inte ge sig in på själva religionen för att använda sig av den här typen av heminredning. En stor del av filosofin är logik och psykologi som man kan ta till sig utan att för den sakens skull börja flirta med östeländsk religion. Om du är intresserad av att inreda på ett sätt som påverkar ditt välbefinnande så kan detta vara den design som kommer att passa dig allra bäst. Inom Feng Shui kan man göra mycket för att påverka miljön utan att behöva lägga ut mycket pengar på detta. Det är något som gillas skarpt av den som har en tajt budget men som ändå vill se en stor förändring i hemmet.

Blommor och plantor

Blommor och plantor har en viktig status inom Feng Shui eftersom man talar en hel del om energier och hur dessa rör sig i ett hem. Rent logiskt så är det förstås så att man får bättre luft i ett hem om man har plantor och att de även ger en behaglig miljö för att de är vackra att se på. Ett vanligt inredningstips inom Feng Shui filosofin är att välja plantor som inte är hårda eller har spetsar. Man tänker sig helt enkelt att dessa plantor avger energi som inte är lika positiv som plantor som har mjukare former. Om man redan har den här typen av växt i sitt hem så bör man placera den på en plats där man inte vistas mycket eller helt enkelt byta den mot en annan.

Färger

Med färg på väggar så kan man göra mycket för att förändra i ett hem eller på ett kontor. Om man till exempel skaffar ny kontorsinredning så är det verkligen synd om gardiner och väggar inte hänger med i förändringen. Färger kan påverka oss på så många olika sätt. Det finns studier som visar att en färg som orange kan göra att vi känner oss hungriga, att grönt kan leda till inspiration och att vissa kombinationer av färger som svart och gult kan få oss att uppleva fara. Det här ska man verkligen ta till vara på för att använda sig av färger som ger en miljö som man verkligen trivs i. Har man vita väggar så kan man alltid påverka färgläget genom lampor och dekorationer som man hänger upp i tak och på vägg.

Möbler

Möblernas form påverkar också känslan och flödet av energi i ett hem. Om man har heminredning som täcker all golvyta så kan intrycket bli stökigt och luften blir nästan tjock och tung. För att inreda med Feng Shui så börjar man ofta med att kasta ut det som inte behövs för att skapa plats där inget måste stå. Dessutom kan man satsa på möbler med mjuka former och undvika bord med spetsiga hörn som kan ge en kantig och vass känsla. I inredningsbutiker på nätet som säljer den här typen av inredning så kan man få många tips och finna möbler som skulle kunna passa in i det egna hemmet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *