Inred ditt hem med Scandinavian Modern

Den som vill ha en cool och unik stil hemma har mycket inspiration att hämta från inredningsstilen Scandinavian Modern. Fräcka färger, asymmetriska mönster och kreativa lampor hjälper till att skapa en skön 60-talskänsla samtidigt som enkla möbler med fördel kan köpas från second hand-butiker. Surfa runt bland inredningsbutiker på nätet för att smidigt finna inspiration till den inredning som passar just dig. Det här är en av de populäraste inredningsstilar som finns just för att den är så fri och kreativ.

Kreativitet och funktionalitet

Öppna planlösningar och praktiska, enkla möbler är två klassiska egenskaper hos denna stil som är en hyllning till skandinavisk kreativitet och design. Om du har möjlighet att göra en mer drastisk förändring hemma kan du vinna mycket på att ta bort väggen mellan kök och vardagsrum. Den öppna planlösningen skapar ett trivsamt och generöst utrymme som passar perfekt till sociala tillställningar. Stora kuddar och dynor på golvet ger en skön stämning till det öppna vardagsrummet, och var inte rädd för färgstarka tyger och stora lampor, de bidrar till den enkla men hemtrevliga känslan som kommer med denna stil. En brun eller grå soffa och en färgglad matta passar också väl in, men behåll gärna väggarna vita, eller i en diskret naturnära färg, som balanserar det färgglada möblemanget.

En annan klassisk detalj är kökssoffan som både fungerar som sittplats och förvaringsutrymme. Den kan antingen förvaras i hallen eller i köket och finns i många olika modeller och material. Även köksattiraljer såsom stora salt-och pepparkvarnar i naturligt trämaterial och röda gjutjärnsgrytor passar väl in i denna stil, och är dessutom estetiskt tilltalande nog att ha framme.

Sovrum med charm

Inom Scandinavian modern står det enkla och billiga i fokus. 60-talets ideal om kärlek och rättvisa inspirerade en inredningsstil som alla har råd med, men som samtidigt inte är tråkig. Du kan skapa ett både ombonat och personligt sovrum genom att inreda med tuffa trämöbler och generöst med mönstrade filtar och kuddar. Våga blanda material på ett fritt sätt, till exempel kan en orange skrivbordsstol i plast kombineras med ett ljust skrivbord i trä. Häng gärna upp en blandning av svartvita fotografier och färgglada planscher. Det ger liv åt väggarna samtidigt som det ger ditt sovrum en mer personlig prägel. En taklampa i beige naturmaterial och en tuff klotlampa på nattduksbordet är pricken över i för ett skandinavist sovrum som du garanterat kommer trivas i.

Design för alla

Scandinavian modern är en mångfacetterad stil och kanske mer än andra inredningsstilar innebär den många olika saker. Du kanske framförallt dras till det färgstarka och de originella formerna, eller så vill du åt det enkla och funktionella. Oavsett vad du gillar, och oavsett om du vill göra en ordentlig förändring eller bara hitta smakfulla detaljer att piffa upp med, så finns det massor av inspiration att hämta, både på nätet och i butiker.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *