Inred Shabby Chic med liten budget

När du tar en titt i ett inredningsmagasin så kan du vara säker på att det har kostat en rejäl slant att få i ordning miljöerna. Konstigt nog så kan Shabby Chic verka som en lyx-stil som kostar mycket att inreda med trots att detta är en inredningsstil som passar bra för den som har en liten budget. Om du vänder dig till rätt typ av inredningsbutiker på nätet så kan du komma undan med små investeringar och ändå göra om rejält därhemma. Med Shabby Chic så gäller det att tänka kreativt och att försöka göra något med det man redan har.

Gör det själv

Shabby Chic är en inredningsstil där man gör mycket av jobbet själv. Visst kan du köpa färdiga produkter från en inredningsbutik på nätet men för många så ligger glädjen i att själv måla och putsa. Det man gör är att man tar fram sådant som man redan har men som inte känns så fräscht. Det kanske handlar om en gammal byrå, ett skåp, ett bord eller en annan möbel som har flagnat i färgen eller som har ett omodernt utseende. Genom att lägga på ny färg och slipa denna för att få möbeln att se gammal ut så har man skapat känslan av gammalt men nytt som är så speciellt för Shabby Chic konceptet.

Handla på loppis

Om du inte har en gammal möbel som du kan göra om så kan du bege dig ut på jakt efter en. Nästan varje svensk stad har någon form av loppis med begagnade möbler för en spottstyver. Du måste ha förmågan att se hur den där trista gamla hyllan med en kaffekoppsfläck kan bli vacker igen med några lager färg och kanske lite krokar. Just det, med krokar kan man ändra det mesta. Skaffa romantiska krokar med blommor som du fäster på din möbel för att kunna hänga upp allt från blommiga kaffekoppar till handdukar.

Handla online

Om du inte orkar göra jobbet själv så kan du skaffa din heminredning online genom att handla i en inredningsbutik på nätet. Det finns de som har som hobby att åka på loppisar för att skaffa möbler som kan piffas upp. När de är klara så säljs detta online. Du kan fortfarande spara pengar på detta men du får förstås betala för arbetet med målning och slipning.

Fungerar på allt

Det roliga med Shabby Chic är att det fungerar på i stort sett alla material och alla stilar. Det spelar ingen roll om ramen till din spegel är av plast. Om du målar den i gräddig rosa och sedan slipar ner här och där så att det svarta, gudliga eller silvriga plastiga kommer igenom så får du en effekt som är långt ifrån plastig! Det här är något som du måste testa för att förstå. Hemligheten med Shabby Chicandet är ofta att man vågar tänka lite utanför ramarna och att man inte försöker göra saker som blir perfekta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *