Så får du ett lantligt hem

Du hör korna råma i vardagsrummet fast att du bor i en storstad… Den som gillar lantligt som inredningsstil kan knappast husera en verklig ko i lägenheten men det går bra att använda sig av färger och former som kommer direkt från ladugården. Det här är en heminredningsstil som är mycket populär vilket kan bero på att folk längtar ut från stadens stök och bök till den friska luften. Om man påminns om landet i sitt eget hem så kan man få tillfällig mental vila och det är mycket viktigt.

Väggar och tak

Om man vill ha en riktigt lantlig heminredning så ska man tänka på det där med väggarna. Man kan använda sig av trälister och vitmåla dessa för att få en känsla av att man bor i ett torp. För att detta ska lyckas så måste man dock se till att det hela görs på rätt sätt. Att börja spika upp plank med tanken om att det inte krävs mer än så kan vara ett gravt misstag. Då är det bättre att satsa på en tapet i lantlig stil som ger samma ombonade effekt. I taket kan man också dekorera men att sänka taket blir sällan en hit. Många gör detta misstag och känslan blir inte bra, bara instängd! Vill man få en känsla av rymd i ett rum så kan man istället satsa på att hänga upp speglar med vackra ramar.

Dekorationer

Dekorationerna som du använder som heminredning kommer att påverka känslan i ditt hem. Att ställa lantliga krukor i fönster kan ge känslan av att det finns en hage därutanför istället för en motorväg. Man bör också se till att ytor som bord och hyllor används på rätt sätt. Om man har för många dekorationer så förstör man intrycket medan en enkel vas med blommor mitt på ett stort runt träbord kan ge den lantliga looken som man är ute efter. Kom ihåg att man kan använda sig av tygblommor om man inte har tid och råd med att skaffa nya blomster med jämna mellanrum.

Undvik för mycket vitt

I Sverige gillar vi vitt. Det är flera inredningsstilar som inkluderar vitt som den viktigaste färgen på möbler och dekorationer. Om allting är vitt så kan det hela bli blekt. För att det vita verkligen ska få effekt så måste man bryta av med andra färger. Kör man på krämigt så kan den lantliga stilen gränsa till Shabby Chic men det spelar ju ingen roll vilket namn din heminredning har. Huvudsaken är att du trivs med den.

Naturmaterial

Lantligt innebär för det mesta att man jobbar med naturmaterial. Ett matbord i trä, torkade kransar på dörrar som dekoration, föremål i köket som man skaffar på marknader där folk säljer antikt och gardiner i naturfärger är exempel på hur man kan uppnå den lantliga känslan. Ta inspiration från bilder och filmer online. Lär dig av andras misstag innan du drar igång ditt eget heminredningsprojekt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *