Skärgårdsstilen för det moderna hemmet

Det moderna hemmet ska vara fräscht och användbart, men samtidigt personligt och hemtrevligt. Så vad passar bättre än den charmiga skärgårdsstilen för att inreda ditt hem? Vare sig du faktiskt bor i skärgården eller i en lägenhet mitt i stans ständiga brus så kan du finna massor av inspiration i inredningsbutiker på nätet likväl som i second-hand butiker, för att skapa en skärgårdsdröm just för dig. Om det här en inredningsstil som tilltalar dig så kommer du även att dra nytta av möjligheten att förändra med en mycket liten budget.

Enkelt och praktiskt

Skärgårdsstilen kombinerar praktisk inredning med charmiga detaljer som tillsammans skapar hemtrevliga och funktionella rum. Lantliga trämöbler, gärna från second hand-butiker, passar perfekt och var inte rädd för att blanda udda möbler från loppmarknader med nya inköp. Färgerna bör vara matta och stilrena, såsom vitt och grått, gärna med havsblå detaljer. En öppen spis eller kamin är ett måste för ett vardagsrum i sann skärgårdsstil, och på marknaden finns idag många alternativ till förmånliga priser. Trasmattor, gärna i vitt, passar också väl in i ett vardagsrum med inspiration från skärgården. Tavlor med skärgårdsmotiv bidrar också med charm, och kan fyndas på loppmarknader för en billig slant.

Även för köket finns gott om inredning i skärgårdsstil. Vita tallrikar och skålar och blåmönstrade kaffekoppar, gärna från second hand- butiker eller antikaffärer, skapar en härligt lantlig känsla. Träslevar och mönstrade grytlappar kan med fördel hängas dekorativt på väggarna, och en vedspis värmer skönt kalla vinterkvällar och ger en gemytlig atmosfär.

Sovrummet vinner också på den enkelhet som kommer med denna stil. Ett vit-och blåmönstrat överkast, massor av kuddar och en träblek sänggavel skapar en mycket inbjudande säng. En vitmålad gungstol med en tillhörande pläd av fårskinn och, naturligtvis, trasmattor är pricken över i för ett sovrum att riktigt koppla av i. För den som har möjlighet är en öppen spis även i sovrummet ett säkert recept för mysiga vinternätter där du kan drömma dig bort till skärgården och glömma långtradarnas vrål från vägen under ditt fönster.

Inspiration från skärgårdsnaturen

När det gäller dekorativa detaljer finns det massor av inspiration att hämta från den miljö som skärgårdsstilen ursprungligen utvecklades i. Fiskenät, snäckor och drivved kan på ett kreativt sätt placeras i hyllor och på golvet vilket ger en unik och lantlig atmosfär. Och dessutom kan du finna alla dessa detaljer gratis, det är bara att ge sig ut i skärgården och leta. Gamla fiskeverktyg och gedigna korgar av rotting är andra detaljer som sätter prägel på rummet, och korgarna kan dessutom användas till förvaring. Det finns många charmiga inredningsstilar, men inget slår att kunna kombinera möbler med hittegods och egenplockade snäckor för att skapa ett unikt hem. Av denna anledning är skärgårdsstilen lämplig för den kreative och dessutom perfekt för den lilla plånboken. Så nästa gång du befinner dig i skärgården, se till att besöka en loppmarknad och ta en promenad på stranden så kommer du garanterat att göra många fynd till ditt moderna skärgårdshem.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *