Vad är Art Deco?

Art Deco är inredningsstilen för den som vill ha det lilla extra, det individuella och exklusiva. Med inspiration från Orienten och det antika Grekland är Art Deco stilen som har något för alla hem, och med några snabba klick kan du hitta massor av inredningstips bland inredningsbutiker på nätet. Vare sig du är ute efter en drastisk förändring eller några få unika detaljer för att sätta en mer personlig prägel på ditt vardagsrum så finns det något för dig.

Dekorativt och unikt

De flesta vill idag ha ett unikt och personligt hem, och investerar hellre i originella möbler än massproducerade. För det syftet är Art Deco den perfekta stilen. Men det är lätt att förvirras av dagens alla inredningsstilar och trender, så ett bra sätt att börja ditt letande är att besöka antikaffärer och second hand-butiker. Dessa har nämligen en förkärlek för det som är gammeldags och personligt. Även på nätet kan du finna både begagnade och nya möbler, vaser och andra detaljer som fångar denna charmiga stil perfekt. En sak är säker, är du intresserad av inredning är detta stilen för dig, och några timmars letande på nätet eller bland dina lokala second hand- butiker kommer garanterat ge resultat. Även på auktioner kan du göra riktiga fynd.

Ett vardagsrum med stil

För den som är ute efter att göra ett helt rum i Art Deco-stil är vardagsrummet ultimat, då det finns mycket stora, vackra trämöbler på marknaden, såsom konstnärligt snidade matsalsbord, vinskåp eller sekretärer. Färgerna inom denna stil är gärna lite mörka och murriga, med en romantisk touch i form av vinrött och gammalrosa, och gärna med kuddar och sittdynor i sidenmaterial. Om du inte gillar rött fungerar även grönt, beige och crème. Golvlampor med generösa lampskärmar passar perfekt in i denna franska vintage-stil, och satsa gärna på glödlampor med gult, varmt ljus som harmoniserar med trämöblerna. En stor matta med geometriska mönster är ett måste som avslutning på ett riktigt Art Deco-rum, och ger dessutom en mer hemtrevlig känsla. Den här typen av mattor passar även fint för kontorsinredning. Som pricken över i, dekorera gärna väggarna motiv inspirerade av Orienten, såsom Egyptiska sfinxer, pyramider och naturmotiv från ökenlandskap.

Hemmets hjärta

Även ditt kök kan få en mer unik stil genom att hämta inspiration från de kantiga geometriska former och sandblästrade glas som var inne på 1920-talet. Investera också i ett par tuffa vinkaraffer eller vattenkannor i emaljerat glas. Ett par stora vaser i samma stil passar perfekt som dekoration i ditt köksfönster. Köksstolar i trämaterial ger ytterligare charm till ditt kök, och var inte rädd för att kombinera dem med ett udda köksbord från en second-hand butik.

När det gäller inredning i allmänhet, och Art Deco i synnerhet, är möjligheterna oändliga och bara din egen kreativitet sätter gränserna. Så ge dig ut på nätet, eller ta en promenad i din stad, redan idag för att finna inspiration till ditt ultimata hem.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *